A kosár üres

Pestigon Spray 100 ml

5 850 Ft egységár

Specifikációk

2-6 nap

pestigon spray 100 ml

Már 2 napos kortól alkalmazható, macskáknál is!

Hatóanyag:

Fipronil 2,5 mg

Javallatok: Kutyák és macskák bolhák és kullancsok okozta fertőzéseinek gyógykezelésére. Szőrtetvesség kezelésére kutyákban és macskákban. A környezet fertőzöttségétől függően a készítmény macskáknál legfeljebb 2 hónapig, kutyáknál legfeljebb 3 hónapig tartja fenn a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben. A készítmény a környezeti fertőzöttségtől függően legfeljebb 4 hétig tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsokkal szemben.

Alkalmazási mód:

Permetezzük a készítményt az egész testfelületre kb. 10-20 cm-es távolságról a szőr növekedésével ellentétes irányban, hogy a szőr átnedvesedjen. A szőrzetet borzoljuk fel, különösen hosszú szőrű állatoknál, hogy a készítmény eljusson egészen a bőrig.
A fel illetve fiatal vagy ideges állatok kezelésekor a készítményt permetezzük gumikesztyűs kezünkbe és dörzsöljük be a szőrbe. Hagyjuk az állatot megától megszáradni, ne használjunk törölközőt.

Adagolás:

A szőrzetet egészen a bőrig át kell nedvesíteni, ezért egy testtömeg-kilógrammra 3-6 ml oldatot kell alkalmazni a szőr hosszától függően.

Kiszerelés:

100 ml

A Pestigon spray hatóanyaga szintén fipronil, de jelentősen különbözik a termékcsalád többi tagjától. A hatóanyag koncentrációja a spray-ben fele akkora, mint a Pestigon rácseppentő oldatban, ezért nem csepegtetve kell alkalmazni, hanem az állat szőrét a teljes testfelületen át kell nedvesíteni, egészen a bőrig. (Ha az állatot zavarja a spray hangja, fújjuk a készítményt a gumikesztyűs kezünkre, és úgy dörzsöljük át a szőrét.) Ezen a módon a fipronil hatékonyabban és tartósabban tudja kifejteni a hatását, mint a spot on forma használatakor – bár az utóbbi használata kényelmesebb. A bolhákkal szembeni védelem a spray használatakor egy hónappal hosszabb macskákban és kutyákban egyaránt mint a rácsepegtető oldaté, kullancsokkal szemben pedig 4 hét.

A készítmény vivőanyagként alkoholt tartalmaz, ezért kezelés közben nyílt lángot nem szabad alkalmazni, és az állatokat is óvni kell a nyílt lángtól a teljes megszáradásig.

 

Kívánságlista

A kívánságlista üres

Kézműves termékek

8226 Alsóörs, Szent István u. 60/1

© Copyright 2020 All Rights Reserved Honlapkészítés: HL-System Kft.